Tårtor

Sommarrulltårta

Ibland är det enkla det goda. Precis så är det med denna drömmiga sommarrulltårta fylld med jordgubbar och grädde. Svårare än såhär behöver det inte vara!

Sommarrulltårta
Vill du hellre baka chokladbollsrulltårta eller hallonmarängrulltårta?! Klicka på länken.

RECEPT: Sommarrulltårta (ca 10 bitar)

3 st ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
250 g färska jordgubbar
Strössel

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 5 minuter med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  5. Tillsätt till sist mjölken och rör runt tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  7. När kakan är färdiggräddad, strö på lite strösocker och vänd den upp och ner på ett annat bakplåtspapper. Dra av det övre bakplåtspappret och låt kakan svalna helt.
  8. Hacka jordgubbarna i små bitar.
  9. Vispa grädden lätt. Sikta ner florsocker och vänd runt.
  10. Bre ut grädden på tårtbottnen (men spara lite som du kan dekorera med senare). Strö över jordgubbarna och rulla ihop rulltårtan med hjälp av bakplåtspappret.
  11. Spritsa på resterande grädde, strö över lite strössel och toppa med jordgubbar.

Tips! Svårt att få loss bakplåtspappret från kakan? Pensla på kallt vatten på pappret innan du drar, då lossnar pappret betydligt lättare.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *